• Call : (0040) 723 640 107
13nov.
2017
gastronomie

Atelierul de gastronomie!

La Grădinița Diana am început cursurile opționale incluse în oferta educațională 2017-2018, care se desfășoară prin rotație în fiecare zi de vineri.

  • Curs de GASTRONOMIE susținut de Gina Cazacu – profesor învațământ preșcolar
  • Curs de DEZVOLTARE PERSONALA susținut de Ramona Toma- profesor învațământ preșcolar și școlar
  • Curs de ART CRAFTS susținut de Cristina Mate- profesor învațământ preșcolar

Astăzi vă prezentăm “ATELIERUL DE GASTRONOMIE”!

Cum ajung cei mici mâncăcioași și sănătoși în timp record?

Gina Cazacu, profesor învațământ preșcolar, cu o experiență în domeniu de peste 16 ani, îi învaţă pe copiii de la GRĂDINIȚA DIANA să facă alegeri sănătoase în alimentaţie în cadrul unor ateliere gastronomice unde cei mici mănâncă fructe, legume, seminte şi produse sănătoase, şi, în plus, prepară câteva feluri de mâncare. Nu în ultimul rând, copiii se întorc acasă mai puţin mofturoşi.

Orice părinte se confruntă cel puţin o dată cu o problemă de alimentaţie a copiilor, fie că este vorba despre faptul că cel mic refuză să mănânce fructe și legume, că exclude din start anumite tipuri de mâncare sau că cere foarte multe dulciuri. La toate acestea s-a gândit şi Gabriela Neacsu împreună cu Gina Cazacu și susținute de nutriţionistul grădiniței, care au avut ideea de a iniţia ateliere de gastronomie pentru copii, dedicate rezolvării acestor probleme.

Deoarece în copilărie se descoperă gusturile, preferințele și se pun bazele alimentației de mai târziu, este foarte important să-i învățăm pe copii foarte devreme să facă alegeri sănătoase.

Într-o epocă care dezvoltă din ce în ce mai mult obiceiuri alimentare deficitare, părinții se luptă din răsputeri cu încercarea de a le introduce în meniu alimentele esențiale de care un copil are nevoie.

Copiii din Gradinita Diana, susținuți de Gina Cazacu, care din pasiunea de a găti și dragostea de a lucra cu cei mici, învață să iubească fructele, legumele și produsele sănătoase.

La atelierul de gastronomie, de astăzi, copiii învață să prepare o salată de fructe pe care la final o vor savura.

Dacă la începutul lecției sunt timizi pe parcurs se împrietenesc și desoperă plăcerea de a consuma produse sănătoase. Mai mult unii dintre ei, văzând ca alții mănâncă fructele, încearcă și ei, descoperind că nu au deloc un gust rău. În acest fel vor începe să manânce și acasă feluri de mâncare pe care altă dată le refuzau.

In timpul jocului de-a bucătăreala, Gina le povestește copiilor despre alimentația sănătoasă, despre efectele consumului în exces al produselor care conțin mult zahăr și despre modul de combinare al alimentelor.

Desopera un stil de viață sănătos! by Grădinița Diana